Vanliga frågor - anställda

Varför ska jag välja StudentStudion som företag?

StudentStudions tjänster bygger på gedigen erfarenhet, personligt engagemang och lokal närvaro.

StudentStudion är en del av FöräldraFörstärkning som är det största barnvaktsföretaget i Lund/Malmö, mycket tack vare att vi satsar på våra anställda genom utbildningar, handledningar och uppföljningar. Hos oss får ni en personalansvarig att vända er till med frågor och funderingar.

Vi har gedigen branscherfarenhet, vi startade sommaren 2007 och fick våra första familjer våren 2008 – flera av familjerna är fortfarande kunder hos oss. Detta är till stor del av studiecoacherna och föräldraförstärkarnas förtjänst. Vi är stolta över våra anställda och under vår medarbetarundersökning 2014 skulle 100 % rekommendera en vän att söka jobb här.

Vi ställer höga krav på våra medarbetare, högst i branschen. Å andra sidan får du flest förmåner, exempelvis får du flexibla arbetstider, högst timlön (i branschen) + ersättning för bussresor, handledning och stöd i ditt arbete, personalträffar och utbildningar. Vi eftersträvar vi en god matchning mellan dig och din/dina elever för att du ska trivas bra och då vi finns nära dig kan vi därmed vara en av dina framtida referenser.

Läs gärna mer om vår Värdegrund.

Vad krävs av mig för att bli studiecoach?

Ett arbete hos StudentStudion är ett extraarbete. Det innebär att du måste ha en annan sysselsättning, till exempel studier eller deltidsarbete. Vår ambition är att våra elever och studiecoacher ska stanna kvar hos oss på längre sikt. Därför är det viktigt att du ger oss en uppfattning om hur din framtid troligen ser ut de nästkommande två år. Tidigare erfarenhet av barn/ungdomar är ett krav, exempelvis kan du ha arbetat som au-pair, varit instruktör/tränare vid fritidsverksamhet eller scout-/kolloledare. Du ska också vara minst 20 år och rökfri.

Varför vill ni veta mina framtidsplaner?

Tillit är en viktig grund för lärande, därmed är det viktigt att eleven kan uppleva sig trygg med dig som studiecoach.

Jag har inte körkort, kan jag jobba för er ändå?

Körkort är inget krav för att få ett jobb hos oss.

Kan jag arbeta heltid som studiecoach?

Vi kan inte erbjuda dig en heltidstjänst. Det vanligaste är att du arbetar 1-2 vardagseftermiddagar mellan 1,5-3 timmar.

Arbetar jag med samma elev?

Ja, du kommer att arbeta med samma elev/elever som du har matchas utifrån dina erfarenheter och tider.

Vill du arbeta mer finns det kortare uppdrag (även barnpassning), uppdragen mailas ut till alla medarbetare och du väljer själv om du vill ta dig an dem eller inte.

Har jag fasta dagar och tider?

Det vanligaste är att du har fasta dagar och tider.

Kan jag arbeta kvällar, helger och lov?

De flesta av våra uppdrag är förlagda på vardagseftermiddagar/tidigkväll under terminsvis.

Hur långt är ett arbetspass?

Minimum för ett arbetspass med är barnpassning är 1,5 timmar, men kan variera mellan 1,5-2 timmar.

Vad ingår i mina arbetsuppgifter?

Vid läxläsningsuppdrag stödjer du skolbarn och gymnasieelever i deras studier. Det är viktigt att du har stakt ämneskunskap och förmågan att motivera andra.

Vad är ett extrauppdrag?

Ett extrauppdrag kan vara både barnpassning och läxläsning. Antingen ett tillfälligt kortare uppdrag hos en familj eller om någon av våra nuvarande anställda har fått förhinder. Extrauppdragen mailas ut till alla anställda, du väljer själv om du är intresserad av ta dig an dem eller inte.

Hur gamla är eleverna?

Det vanligaste är att skolbarnen/gymnasieeleverna är mellan 11-19 år.

Vad ska jag ha med mig till intervjun?

Vi vill att du ska ha med dig minst två relevanta referenser från tidigare arbetsgivare. Vi behöver ha deras telefonnummer där vi kan nå dem dagtid och de behöver vara informerade om att vi kommer att ringa dem.

Efter intervjun kommer du fylla i ett dokument så att vi kan få ett utdrag från belastningsregistret, detta kommer sedan att skickas hem till dig och du behöver visa det för oss innan du kan få börja arbeta.

Hur får jag ett uppdrag?

Du matchas med ett utppdrag baserat på dina ämneskunskaper, var du bor och när du kan arbeta.

När blir jag anställd?

Du blir anställd hos oss när du är matchad med en familj och ska börja arbeta där. I samband med detta skriver du också under ett anställningsavtal hos oss.

Vad får jag i lön?

Läxläsning: Ingångslönen är 160 kr/timmen inklusive semesterersättning. Efter första terminen höjs lönen till 180 kr/timmen och den tredje terminen höjs lönen till 200 kr/timmen. Du kan höja din lön ett steg genom att medverka på studiecoachcertiferingen.

Du har samma lön oberoende dagar och tider. Men skulle du under arbetets gång få reda på att du måste stanna längre än planerat, erhåller du 150 % av lönen för den tid du arbetar över, detta är så kallat övertidsersättning.

Skulle ett inbokat pass med din familj bli avbokat mindre än 24-4 timmar innan erhåller du hälften av din ersättning, det vill säga att om du skulle arbeta 3 timmar så får du ersättning för 1,5 timme. Avbokas ett pass mindre än 4 timmar innan erhåller du hela din ersättning.

Har du ett uppdrag med restid, dvs. utanför Malmö/Lund får du även reseersättning i form av 0.5 timme samt står vi för resekostnaden.

Vi ersätter alltid dina resekostnader, men för att kunna göra det måste du spara dina biljetter/kvitton och bifoga dem tillsammans med din timlista.

Hur får jag min lön?

Varje månad rapporterar du in dina timmar till oss och det är underlaget för din lön. Därför är det extra viktigt att du rapporterar in i tid, utan någon rapport från dig kan vi inte fakturera familjen och inte heller betala ut någon lön till dig. Du får din lön den 15:e för de timmar som du arbetat under löneperioden. I anslutning till din anställning får du information om terminens löneperioder samt inlämningsdatum för tidrapporten.

Vad är en FöräldraFörstärknings-träff?

När det är dags att lämna in timlistan har vi vanligtvis andra söndagen i månaden en FF-träff. Vi bjuder in alla anställda till kontoret i Lund, träffarna är frivilliga och som tack för att du kommer bjuder vi på mat. På träffarna går vi igenom praktiska saker och det är ett utmärkt tillfälle för dig att träffa och utbyta erfarenheter med andra medarbetare. Träffarna ger också oss en möjlighet att tacka dig för bra utfört arbete. I anslutning till våra träffar har vi våra utbildningar, HLR, Barncertifiering och Studiecoachcertifiering.

Vad är fördelen med att arbeta på ett företag?

Förutom att du är försäkrad både under din arbetstid och till och från arbetet samt får en god lön har du också en arbetsgivare i ryggen om det skulle uppstå några diskussioner i familjen, exempelvis övertidsersättning och avbokning.  Du kan alltid vända dig till oss och prata om ditt uppdrag och få handledning. I och med att det är ett företag så finns det många familjer så skulle ditt uppdrag avslutas av någon anledning eller om du vill arbeta mer periodvis så är det lätt för oss att hitta något som matchar dig. Vi lämnar gärna referenser för framtiden och det ser bra ut att ha ett företag på CV:t när du söker jobb. När du arbetar vitt bidrar du också med skatt till staten och genom detta även till vårt gemensamma samhälle.

Jag har en vän som jag vill tipsa, hur gör jag?

Vad roligt! Vi söker fortlöpande nya studiecoacher och föräldraförstärkare och vi är väldigt tacksamma för tips. Det enklaste är att din vän skicka sitt CV och personliga brev till oss där hon eller han beskriver sin erfarenhet av barn/ungdomar samt att hon/han har fått tips från dig. Skulle du tipsa om någon som leder till en anställning hos oss så får du ett presentkort (värde 200 kr) som tack.