Referenser

StudentStudion har förmånen att erbjuda läxläsning för skolbarn och gymnasieelever. Så här tycker några av eleverna om tjänsten.

”Jag går mitt andra år på humanistisk linje vid Katedralskolan. Jag har haft franskastöd under ca 1,5 år och jag tycker att det är jätteroligt att komma till läxläsningen. Med min studiecoach har jag en utvecklande franskastund en eftermiddag i veckan. Både min lärare, studiecoach och jag ser en klar förbättring, vilket är jätteroligt! Min studiecoach uppmuntrade även mig att åka på en studieresa för att lära mig språket på djupet, så i somras var jag i Frankrike.”

”Jag läser mitt sista år på Katte med naturvetenskaplig inriktning. När jag gick första året på gymnasiet sökte jag läxstöd i spanska och då jag märkte hur mycket bättre det gick i spanskan så sporrade det mig att utöka mitt läxstöd även inom andra ämnen. Idag får jag hjälp med matte, kemi och fysik. Att träffa en studiecoach är både underlättande och stöttande. Speciellt när man fastnar på en uppgift så är det skönt att kunna diskutera fram en lösning med någon som är riktigt kunnig inom området. Då jag har tänkt läsa vidare och vill ha alla dörrar öppna på universitetet satsar jag på högsta betyg.”

” Jag går första året på Polhemskolan och har haft studiehjälp under 2 års tid. Inspirationen att söka läxhjälp kom från min storebror som då hade en studiecoach via StudentStudion. Tillsammans med min studiecoach får jag hjälp med alla ämnen, bland annat spanska, matte och svenska. Jag tycker att det är väldigt bra att ha läxhjälp, det underlättar min skolsituation då jag har fått en bättre stuktur och ordning. Det gör att jag inte hamnar efter i skolan - nu ligger jag till och med före.”